Cugetari. CUGETARI 2019-01-10

Cugetari Rating: 5,5/10 1988 reviews

Citate, maxime, cugetari si aforisme despre flori

Cugetari

Dragostea este genul de copac ale carui fructe nu cresc pe crengi, ci la radacina. Cred că am găsit un moto pentru Şcoala mea. Dragostea este sfintenie plus sexualitate. Sentimentul muzical al lucrului filozofic… Neantul e mai raţional decât fiinţa. Dar dacă miza e prea mare? Cel care, dimineaţa, pleacă din faţa lui Dumnezeu, cu greu îl va mai găsi în restul zilei. Pentru ca speranta inseamna maine, iar florile nu poseda decat ziua de astazi.

Next

Cuvinte, gânduri, mărturii: Blaise Pascal, Cugetări

Cugetari

Parcă de asta e vorba? Dar daţi-le seninătatea şi stăpânirea, şi vedeţi cum li se destind feţele, cum elimină toxinele şi cum recuceresc frumuseţea care le e dată: de oameni vii. Iubirea e un imbold pentru fiecare sa se desavarseasca, sa devina cineva, sa devina o lume el insusi de dragul cuiva. Oamenii aceia tineri văd că vrei să încorporezi o idee şi încep să încorporeze şi ei una. Ca atare, dumneavoastră şi urmaşii dumneavoastră veţi face mâine ceea ce eu am încercat să fac astăzi, dar am fost înfrânt! Altii nu au gasit locuri libere decat in carciumi. Dragostea curata si suspiciunea nu pot locui impreuna.

Next

Citate, maxime, cugetari si aforisme despre flori

Cugetari

Prietenii îl învaţă ce trebuie să facă, iar duşmanii îl obligă să facă ce trebuie. Fie ca soaptele divine ale sufletului sa va calauzeasca spre lumina… da-ti-mi o lamaie va rog. Alfabetul Biblic: Adevăr Laudă Binecuvântare, Bucurie Mântuire Credinţă Nădejde Dragoste Ocrotire Evlavie Pocăinţă Fericire Răscumpărare, Răbdare Glorie Sinceritate, Slujire Har Tămăduire Iubire Unire Înfrânare Voinţă Jertfă Zel 13. E bine sa avem grija de ceea ce luam cu noi din viata. S-a nascut in data de 28 Februarie 1823.

Next

Constantin Noica

Cugetari

Exista o singura demnitate finala — dragostea. Poate ca pentru lume esti o singura persona, dar pentru o anumita persoana, esti intreaga lume. Dragostea nu pune multe intrebari, deoarece, daca incepem sa gandim, incepe sa ne fie frica. Trăiesc într-o colonie care, întâmplător, se numeşte tot România. Trebuie sa te eliberezi de ceea ce te amaraste si sa mergi mai departe. La această temă îmi vine un exemplu, o regie: îmi imaginez că sunt pe malul mării și un om se îneacă la cà Publicat de: la data de: 14-12-2018, 6:46 pm Cuvinte cheie: În fața Domnului ești înalt dacă te apleci.

Next

Citate, maxime, cugetari si aforisme despre flori

Cugetari

Să ai atâta omenesc în tine încât să te recunoască toţi oamenii. Era poate ceva adânc, ceva hotărâtor. Învaţă să renunţi pentru Isus Chiar dacă eşti bogat sau sărac Chiar dacă eşti bătrân sau tânăr eşti Învaţă să renunţi şi să-L iubeşti. Acestea sunt vremurile fast-food-urilor şi digestiei încete; oamenilor mari şi caracterelor meschine; profiturilor rapide şi relaţiilor superficiale. Nu este necesar sã ne rugãm lui Cristos sã intervinã pentru noi.


Next

Citate despre Credinta

Cugetari

Căci fiecare om e o formă de încăpăţânare, adică o idee. Tendinţa filozofiei nu e spre unitate: e spre Unu. Un tânăr căruia nu-i poţi trece nici o incertitudine îţi este o înfrângere. E deci posibil, în principiu, să trăieşti şi să creezi fără spirit critic, deşi e preferabil să fie cu el; însă numai cu el nu pot trăi peştii în apă. Cand murim, merge la altii.

Next

Citate celebre, maxime, cugetari, aforisme despre viata

Cugetari

Acela care isi pierde credinta, pierde toate. Pentru ca Dumnezeu este milostiv, El ma va ierta de pacate atunci cand voi marturisi cu sinceritate. Dragostea ii face pe oameni sa se simta egali. Dacă stau să mă gândesc bine, poate nici faptul că se face o publicitate agresivă unor oameni cu bani şi fără şcoală nu-i benefic şi nu îmbie copilul să înveţe. Vei realiza cand vei privi inapoi asupa vietii tale ca momentele in care ai trait cu adevarat sunt acelea in care ai facut lucruri in spiritul dragostei. Pentru ca Dumnezeu este dragoste, Il aleg neconditionat pentru binele meu. Femeile cred ca daca un barbat fuge de acasa este din cauza ca barbatii sunt porci.

Next

Cugetari

Cugetari

Dacă fratele fiului risipitor are copii, cu siguranţă le cere recunoştinţă. Chiar dacă am venit de multe ori cu critica farmecul dezbaterii, ştii şi tu :P , am citit mereu multe chestii cu plăcere pe la tine pe aici. Nutrea pentru ea o dragoste supusa, un sentiment aproape dumnezeiesc, pe care-l manifesta uitandu-se la dansa ca un caine credincios. Ne iartă nouă greşelile noastre … dacă păstrezi ranchiună pe fratele tău. Dar magia poate fi uneori… doar o iluzie.

Next

Citate Napoleon Bonaparte

Cugetari

Ne am multiplicat averile dar ne-am redus valorile. Definiţia mea este: Petre Ţuţea, românul. Pasiunile fug de lumina — lumina le omoara. Infrangerile slabesc doar entuziasmul celor slabi. Cine stie sa linguseasca, stie si sa calomnieze. Dacă este ghips, școala sculptează în ghips și așa mai departe. Dar ceea ce ea crede, ceea ce simte, ceea ce poarta in gand… nu intereseaza pe nimeni.

Next