LASZLO DUS.. Lászlo DUS (1941) : Auction sales, auction prices, indices and biography of Lászlo DUS 2019-01-10

LASZLO DUS. Rating: 6,1/10 1159 reviews

DÚS László

LASZLO DUS.

Simon Zsuzsa A kiállításon a művész 2006-2011-ben készült munkái láthatók A Fuga kiadásában megjelent Dús László-katalógus bevezetője. Ezeken az új képeken az idő koptatta házfalak, kapuk fotói mellett a festékből, gipszből, vakolatból, ragasztóból, textildarabokból összeállított faktúrák, anyagfelületek a főszereplők. A többi már hagyomány és művészettörténet. The other heritage is collage, a method and style that is also over a hundred years old, which a contemporary collage-maker has to deal with. This Fantastic Art print would be a great addition to a collection!! Pályakezdő éveit szülővárosában, Zalaegerszegen töltötte, ahol bekapcsolódott a régió művészeti életének szervezésébe. Sokkal inkább non-Rauschenberg az is, hogy Dús László mindig megmaradt a majdnem síkban, az alig reliefben, valahogy soha nem érezte szükségét, hogy a kép közepére egy kitömött birkát applikáljon lásd Rauschenberg híres angórakecskéjét.


Next

Mid Century Modern Signed Lithograph by Laszlo Dus : EBTH

LASZLO DUS.

A már ismert módszerek közül a szürrealizmus automatizmusától nem sokat várt, sőt attól határozottan elhatárolta magát. These are abstract collages, as it is made abundantly clear above, where instead of communicative icons the artist is preoccupied with more abstract problems; pre- or post Rauschenberg, if you like. Jelentős egyéni kiállításai voltak német, olasz, francia és magyar galériákban, és számos csoportos kiállításon is szerepelt. All merchandise which is returned must be in the original condition and original packing. Dus' paintings exhibit an extraordinary range of composition, color and ideas. A másik nagy örökség a kollázs, ez a képalkotó módszer és stílus, amely ugyancsak több, mint száz éves, és amellyel egy mai kollázskészítőnek szintén számolnia kell.

Next

DÚS László

LASZLO DUS.

Fontos ezt kiemelni, mert igen kevés azon absztrakt festők száma, akik ilyen nagyvonalúan nyitva hagyták a kép értelmezését, ennyire bíztak a kép vizualitásának erejében. Ez az iskola, vagy stílus emigrációja idején ugyan már nagyrészt történelem volt, a belőle kinőtt új társaságot akkor már a color field, a monokróm vagy annak éppen ellentéte, a pop art foglalkoztatta. A szolgálati bejáraton érkezőknek is az ő útjukat kell bejárniuk. Paradox módon így a beavató nézet a laikusoknak rendelt perspektívából nyílik meg. A színek, formák, komponálási módszerek közelebbi, és tárgyilagos elemzése is igazolja ezt a pozitív-negatív töltésű energia-érzetet. In his newer work there are no figurative magazine images, or portraits by the artist, there are only surfaces and textures.


Next

DÚS László

LASZLO DUS.

Karrierje ívét számos kiállítás jelzi Detroit, Washington D. Ez az elfedés enyhe kifejezés, inkább kíméletlen, agresszív eltüntetésről beszélhetünk. Jelentős egyéni kiállításai voltak német, olasz, francia és magyar galériákban, és számos csoportos kiállításon is szerepelt. Már emelkedett is feléje a sok korhadt deszka, és süllyedt a mennyezet, míg hegyesszögben a küszöbön áthatolva szelíden kettéválnak és rezegve sokasodnak a tárgyak. From the personal collection of the artist.

Next

László Dús Paintings for Sale

LASZLO DUS.

Peter Fitz, Director Emeritus of Kiscelli Museum who in 2013 initiated the idea of the exhibition. László Dús joined the story here, and saw that not everything has been tried yet, there is a lot of opportunity still in the not fully controlled, unlimited, not pre-conceived composition. Nem tudta bevárni, amíg az anyagok kémiája, fizikája lassan elvégzik a dolgukat, nagyonis elébement a folyamatnak, gyorsan épített és aztán megpróbálta gyorsan le is rombolni, amit épített, hevesen, merészen, de nem kontroll nélkül. Nice and Rare piece for World Art History lovers!! Még akkor is, ha a mester rühellte a moderneket, kiváltképp az absztraktokat, és nemigen tűrte már Matisse-t, Picassót és Kleet sem. Dús László 1967-ben végzett a budapesti Képzőművészeti Főiskolán; mestere Bernáth Aurél volt.

Next

Dús László

LASZLO DUS.

Most a régi textúrák helyére homok, penészes fal, vízfelületek, farakás, üvegek fotókópiás ábrázolása kerül, de egy izzadt homlok, vagy egy izzadt tenyér fotója, sőt akár a szántóföldé is lehet textúra, különösen, ha fölnagyítom. He was always careful to keep something of the original structure, and to show the unrestrained destruction as well. Pre és post, látszat és illúzió, rend és káosz, síkfestmény és dombormű: biztos lesznek olyan elemzők, akiknek ez kevés, és filozófiát, sorskérdéseket olvasnak ki a művekből. Refund will be given as money back. Nem mintha beléphetnénk a régi kapun, de a mű teljessége csak innen — visszafelé — nézve bontakozik ki. This work depicts the artist mastery and skill over line drawings, from his discipline training at an early age in Europe. Nice and Rare piece for World Art History lovers!! If an artwork contains quintessential details, it may be more valuable.


Next

Dús László

LASZLO DUS.

As far as abstraction goes, during its over hundred year long history almost everything happened within it that could. Dús képei nem dekoratív szobadíszek. Also recognizable are certain text fragments, which are probably remains of posters. Still trying to locate Certificate of Authenticity. Wolf Vostell és Mimmo Rotella volt ennek a nagymestere.

Next

Lászlo DUS (1941) : Auction sales, auction prices, indices and biography of Lászlo DUS

LASZLO DUS.

A rászakadó absztrakt expresszionizmus hatása alatt éjszakánként megszállottan rajzoló képkeretgyári munkás beverekedte magát, ha csak egy sietős mappamutogatás erejéig is, a minapi New Yorkerben keresetlenül csak Leó pápának nevezett Leo Castelli galeristához, majd általa számos kurrens kiállítóhelyre és veretes közgyűjteménybe. Óriás kollázsaiból a Kiscetli Múzeum templomterében most több mediális regiszteren megszólaló, önironikus térművészeti alkotás épü l- Dús László pályájának első installációja. Ever since the beginnings of abstraction artists longer to experience the final limit of disorganization, to test how far they can go with free composition before the picture is lost in the chaos of complete shapelessness, how much entropy can a painting, a work of art take. Good overall condition with some wear to frame. The feeling of a positive-negative charge of energy is validated by a closer, objective analysis of the colors, shapes and composition methods. Amerikai hatásra alakult ki az absztrakt expresszionizmus és Rauschenberg kollázs-technikája hatására saját stílusa, ez a különböző anyagokkal dolgozó, olykor figurális elemeket használó, de leginkább a faktúrák hatását felhasználó absztrakció. A főiskola után visszatért szülővárosába, ahol a város műtermet adott neki és a városi tanács művészeti programjának volt tanácsadója, és a helyi képzőművészeti csoportot vezette.

Next

Mid Century Modern Signed Lithograph by Laszlo Dus : EBTH

LASZLO DUS.

Features the work titled Utazas. The artist almost completely covers these traces of recognizable images by pouring paint, cement an glue on them, and by putting ripped strips of fabric and paper soaked with paint, gypsum, resin, on them. Dús László, annak ellenére, hogy pályáját Magyarországon kezdte a hatvanas évek végén, nem a klasszikus magyar absztrakcióban találta meg a kapcsolódási pontot, még csak nem is az Európai Iskola akkor éppen tiltás alatt lévő absztrakciójában, hanem emigrációja után, az amerikai absztrakcióban, egész pontosan az amerikai absztrakt expresszionizmusban. A festészeti, grafikai és kerámiatechnikák széles körét alkalmazó Dús kivételesen sokoldalú mester. Rájuk magányos, szórt utak vártak, kívül a Perneczky Géza által szürnaturalistának nevezett társulás, a pop-artosok és az informelesek vagy az Iparterv-csoport kohéziós kötésein.

Next

Laszlo Dus Paintings & Artwork for Sale

LASZLO DUS.

Since arriving in the U. Közelről az is látszik, hogy a művész ezt a tépett-roncsolt, kaotikus felületet milyen élvezettel állítja elő, hogy élvezi a pancsolást, kenést a képlékeny anyagokkal, hogy élvezi a textil, a papír gyűrését, tépését, és hogy gyönyörködik az anyagok száradásában, az így kialakuló új, sosem látott textúrákban. Valószínűleg szintén nem tudatosan a tanult és már belső kontrollá vált képalkotási szabályok is gyakran visszafogták: egy-egy kép egységes színvilága, a színfoltok és az anyagok egyensúlyos elosztása, az ebből adódó ritmus a képfelületen erről tanúskodnak. Művei Magyarországon a Szépművészeti Múzeum és a székesfehérvári Szent István Király Múzeum gyűjteményében találhatók. A visionary throughout his career, Dus has remained one step ahead of his critics and peers , by advancing the state of the art in monoprint, collage, and lithography. A Kmetty Jánosnál, majd 1962-től Bernáth Aurél nevezetes osztályában tanult festő, a Brezsnyev-világban laposnak ígérkező pályaívét merészen átszabva, Amerikában telepedett le. Exhibition of László Dús 2011.

Next